Przy królewskim stole – warsztaty kulinarne
Czy łatwo wyprawić królewską ucztę? Przekonaj się, przygotowując ulubione dania Jana III i poznając zasady XVII-wiecznego savoir-vivre’u.
Dzięki warsztatom kulinarnym i elementom edukacji o kulturze stołu bliższa stanie nam się kuchnia króla Jana III. Dowiemy się, jakie potrawy pojawiały się na stole władcy i które z nich najbardziej sobie upodobał, jak przygotowywano uczty w XVII w. i jakich zasad savoir-vivre’u należało wówczas przestrzegać. Stworzymy królewskie dania według zachowanych przepisów, a na koniec nakryjemy do stołu i zasiądziemy do wspólnej uczty.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
Szczegóły lekcji
Zarezerwuj tę lekcję
Rezerwacja musi być złożona przynajmniej 7 dni przed planowanym terminem lekcji.
Karty pracy do tej lekcji
Do tej lekcji dostępne są specjalne karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami przygotowanymi przez nasz zespół. Aby uzyskać dostęp do materiałów, musisz się zalogować.