🚧

Strona w trakcie budowy. Znalazłeś błąd lub masz sugestię? Napisz na kontakt@lekcjewmuzeum.pl ! ♥️

Przy królewskim stole – warsztaty kulinarne

Czy łatwo wyprawić królewską ucztę? Przekonaj się, przygotowując ulubione dania Jana III i poznając zasady XVII-wiecznego savoir-vivre’u.

Dzięki warsztatom kulinarnym i elementom edukacji o kulturze stołu bliższa stanie nam się kuchnia króla Jana III. Dowiemy się, jakie potrawy pojawiały się na stole władcy i które z nich najbardziej sobie upodobał, jak przygotowywano uczty w XVII w. i jakich zasad savoir-vivre’u należało wówczas przestrzegać. Stworzymy królewskie dania według zachowanych przepisów, a na koniec nakryjemy do stołu i zasiądziemy do wspólnej uczty.

Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.

Szczegóły lekcji

Grupa wiekowa:
Klasy 1-3, Klasy 4-8, Szkoły ponadpodstawowe
Czas trwania:
2h
Maksymalna wielkość grupy:
30 osób
Cena:
1,200 zł + 20 zł / uczeń

Dostępne terminy

📅

Brak dostępnych terminów

Sprawdź ponownie później lub skontaktuj się bezpośrednio z muzeum.

Aktualizowano 08.08.2025