Przy królewskim stole – warsztaty kulinarne
Muzeum: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Czy łatwo wyprawić królewską ucztę? Przekonaj się, przygotowując ulubione dania Jana III i poznając zasady XVII-wiecznego savoir-vivre’u.
Dzięki warsztatom kulinarnym i elementom edukacji o kulturze stołu bliższa stanie nam się kuchnia króla Jana III. Dowiemy się, jakie potrawy pojawiały się na stole władcy i które z nich najbardziej sobie upodobał, jak przygotowywano uczty w XVII w. i jakich zasad savoir-vivre’u należało wówczas przestrzegać. Stworzymy królewskie dania według zachowanych przepisów, a na koniec nakryjemy do stołu i zasiądziemy do wspólnej uczty.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
- Grupa wiekowa: Klasy 1-3
- Cena podstawowa: 1,200.00 zł
- Cena za ucznia: 20.00 zł
- Czas trwania: 120 minut
- Maksymalna liczba uczniów: 30
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się