← Powrót do listy lekcji

Przy królewskim stole – warsztaty kulinarne

Muzeum: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

Czy łatwo wyprawić królewską ucztę? Przekonaj się, przygotowując ulubione dania Jana III i poznając zasady XVII-wiecznego savoir-vivre’u.

Dzięki warsztatom kulinarnym i elementom edukacji o kulturze stołu bliższa stanie nam się kuchnia króla Jana III. Dowiemy się, jakie potrawy pojawiały się na stole władcy i które z nich najbardziej sobie upodobał, jak przygotowywano uczty w XVII w. i jakich zasad savoir-vivre’u należało wówczas przestrzegać. Stworzymy królewskie dania według zachowanych przepisów, a na koniec nakryjemy do stołu i zasiądziemy do wspólnej uczty.

Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.

  • Grupa wiekowa: Klasy 1-3
  • Cena podstawowa: 1,200.00 zł
  • Cena za ucznia: 20.00 zł
  • Czas trwania: 120 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 30

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się