Smak wielokulturowej Warszawy – warsztaty kulinarne
Po odzyskaniu niepodległości w nowej Polsce zmieniło się wszystko – także kuchnia. A Warszawa stała się stolicą nie tylko kraju, ale też smaku.
Posmakujmy niepodległości lat 20. i 30. XX wieku. Kuchnia polska po 1918 roku to bogata mieszanka różnych tradycji kulinarnych, gustów, możliwości i mód. Dowiemy się, jaką transformację przeszła kuchnia w tamtych czasach, oraz zastanowimy się, co w niej zostało ze spuścizny kuchni staropolskiej. Następnie pod okiem profesjonalnych kucharzy i z pomocą edukatorów przygotujemy dania według przepisów z książek z początku XX w. Na koniec zasiądziemy do stołu, aby skosztować wspólnie przygotowanych potraw.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
Szczegóły lekcji
Dostępne terminy
Brak dostępnych terminów
Sprawdź ponownie później lub skontaktuj się bezpośrednio z muzeum.