Smak wielokulturowej Warszawy – warsztaty kulinarne
Muzeum: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Po odzyskaniu niepodległości w nowej Polsce zmieniło się wszystko – także kuchnia. A Warszawa stała się stolicą nie tylko kraju, ale też smaku.
Posmakujmy niepodległości lat 20. i 30. XX wieku. Kuchnia polska po 1918 roku to bogata mieszanka różnych tradycji kulinarnych, gustów, możliwości i mód. Dowiemy się, jaką transformację przeszła kuchnia w tamtych czasach, oraz zastanowimy się, co w niej zostało ze spuścizny kuchni staropolskiej. Następnie pod okiem profesjonalnych kucharzy i z pomocą edukatorów przygotujemy dania według przepisów z książek z początku XX w. Na koniec zasiądziemy do stołu, aby skosztować wspólnie przygotowanych potraw.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
- Grupa wiekowa: Klasy 1-3
- Cena podstawowa: 1,200.00 zł
- Cena za ucznia: 20.00 zł
- Czas trwania: 120 minut
- Maksymalna liczba uczniów: 30
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się