← Powrót do listy lekcji

Smak wielokulturowej Warszawy – warsztaty kulinarne

Muzeum: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

Po odzyskaniu niepodległości w nowej Polsce zmieniło się wszystko – także kuchnia. A Warszawa stała się stolicą nie tylko kraju, ale też smaku.

Posmakujmy niepodległości lat 20. i 30. XX wieku. Kuchnia polska po 1918 roku to bogata mieszanka różnych tradycji kulinarnych, gustów, możliwości i mód. Dowiemy się, jaką transformację przeszła kuchnia w tamtych czasach, oraz zastanowimy się, co w niej zostało ze spuścizny kuchni staropolskiej. Następnie pod okiem profesjonalnych kucharzy i z pomocą edukatorów przygotujemy dania według przepisów z książek z początku XX w. Na koniec zasiądziemy do stołu, aby skosztować wspólnie przygotowanych potraw.

Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.

  • Grupa wiekowa: Klasy 1-3
  • Cena podstawowa: 1,200.00 zł
  • Cena za ucznia: 20.00 zł
  • Czas trwania: 120 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 30

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się