← Powrót do listy lekcji
Kuchnia późnego średniowiecza i renesansu
Muzeum: Muzeum Miasta Pabianic
Co jadał król, co jadał chłop, a co się jadało w XVI wieku w Pabianicach? Opowiemy o badaniach i źródłach, na podstawie których rekonstruuje się dawną kuchnię, o zróżnicowaniu kuchni w późnym średniowieczu i renesansie, pochodzeniu i rodzajach produktów żywnościowych, rodzimych i importowanych, zapomnianych roślinach jadalnych, napojach, sposobach konserwacji żywności i związanych z nimi zabytkach archeologicznych. Uczestnicy będą czytać przepisy na potrawy sprzed kilkuset lat. Zapoznamy się też z naczyniami kuchennymi sprzed wieków, w tym pozyskanymi podczas badań archeologicznych w Pabianicach.
- Grupa wiekowa: Klasy 1-3
- Cena podstawowa: 0.00 zł
- Cena za ucznia: 5.00 zł
- Czas trwania: 120 minut
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się