Pieprz i wanilia, czyli rzecz o roślinach przyprawowych
Definicja i właściwości roślin przyprawowych, pochodzenie i podział przypraw, zastosowanie przypraw dawniej i dziś, przyprawy a zdrowie, przyprawy korzenne i ziołowe – charakterystyka i zastosowanie, hodowla, zbiór i suszenie roślin przyprawowych. Zapoznanie się z roślinami przyprawowymi na podstawie zdjęć i rycin, smaki i zapachy przypraw - prezentacja próbek przypraw korzennych i ziołowych. W trakcie warsztatów możliwe jest samodzielne sporządzenie i zapakowanie wybranej mieszanki przyprawowej przez każdego uczestnika.
Szczegóły lekcji
Zarezerwuj tę lekcję
Rezerwacja musi być złożona przynajmniej 14 dni przed planowanym terminem lekcji.
Karty pracy do tej lekcji
Do tej lekcji dostępne są specjalne karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami przygotowanymi przez nasz zespół. Aby uzyskać dostęp do materiałów, musisz się zalogować.