Muzeum od kuchni
Muzeum: Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku
Zaprezentowany będzie podział muzeów ze względu na rodzaj budynku i rodzaj zbiorów. Na przykładzie słupskiego muzeum omówione zostanie pozyskiwanie muzealiów, ich opracowywanie, przechowywanie i udostępnianie. Pokazane zostaną przykłady działań konserwatorów dzieł sztuki. W skrócie przedstawiona zostanie działalność administracji i księgowości. Zagadnienie bezpieczeństwa zbiorów zasygnalizowane będzie na przykładzie działań muzealników polskich w 1939 roku oraz afgańskich pod koniec XX wieku. Ponad 70 ilustracji towarzyszyć będzie wszystkim omawianym tematom. Pokazane będą tradycyjne i elektroniczne księgi inwentarzowe i karty katalogu naukowego oraz muzealiów w magazynach, przed i po konserwacji, a także fotografie z montażu wystaw.
- Grupa wiekowa: Klasy 7-8
- Cena podstawowa: 170.00 zł
- Cena za ucznia: 0.00 zł
- Czas trwania: 60 minut
- Maksymalna liczba uczniów: 30
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się