← Powrót do listy lekcji

Syty głodnego nie zrozumie, czyli co jadano w chałupie, pałacu i klasztorze

Muzeum: Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku

Opowiemy o różnicach w diecie mieszkańców wsi, duchowieństwa i osób wysoko urodzonych w Europie. Zastanowimy się na jakie potrawy jadano, z jakich składników je przyrządzano oraz omówimy kilka zachowanych, historycznych przepisów. Podczas spotkania nie zabraknie też opartych na źródłach kulinarnych anegdot i historii z życia wziętych.

  • Grupa wiekowa: Klasy 7-8
  • Cena podstawowa: 170.00 zł
  • Cena za ucznia: 0.00 zł
  • Czas trwania: 60 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 30

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się