← Powrót do listy lekcji
Syty głodnego nie zrozumie, czyli co jadano w chałupie, pałacu i klasztorze
Muzeum: Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku
Opowiemy o różnicach w diecie mieszkańców wsi, duchowieństwa i osób wysoko urodzonych w Europie. Zastanowimy się na jakie potrawy jadano, z jakich składników je przyrządzano oraz omówimy kilka zachowanych, historycznych przepisów. Podczas spotkania nie zabraknie też opartych na źródłach kulinarnych anegdot i historii z życia wziętych.
- Grupa wiekowa: Klasy 7-8
- Cena podstawowa: 170.00 zł
- Cena za ucznia: 0.00 zł
- Czas trwania: 60 minut
- Maksymalna liczba uczniów: 30
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się