← Powrót do listy lekcji

Historia od kuchni, czyli europejskie i polskie książki kucharskie

Muzeum: Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku

Na zajęciach opowiemy czym w dawnych czasach była książka kucharska, jakie były jej początki i związki z domowymi inwentarzami oraz jakiego rodzaju przepisy zawierała. Przemkniemy od starożytności i średniowiecze, przez czasy nowożytne, by finiszować w początkach XX wieku. Skupimy się głównie na tradycji staropolskiej i polskiej, ale nie zabraknie też opowieści o kuchni niemieckiej czy francuskiej.

  • Grupa wiekowa: Klasy 7-8
  • Cena podstawowa: 170.00 zł
  • Cena za ucznia: 0.00 zł
  • Czas trwania: 60 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 30

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się