🚧

Strona w trakcie budowy. Znalazłeś błąd lub masz sugestię? Napisz na kontakt@lekcjewmuzeum.pl ! ♥️

Sztućce specjalistyczne i ich przeznaczenie

Celem zajęć jest zaprezentowanie szerokiego wachlarza akcesoriów kulinarnych służących do serwowania i spożywania nie tylko prostych dań, takich jak zupy i mięsa, ale również homarów, raków, szparagów, egzotycznych owoców i przekąsek. Podczas spotkania opowiemy o liczącym ponad 3000 obiektów muzealnym zbiorze akcesoriów stołowych, o wieloletnim procesie ich gromadzenia, przyjrzymy się historii sztućców w Europie i na świecie.

Szczegóły lekcji

Grupa wiekowa:
Klasy 7-8
Czas trwania:
1h
Maksymalna wielkość grupy:
30 osób
Cena:
170 zł

Zarezerwuj tę lekcję

Rezerwacja musi być złożona przynajmniej 7 dni przed planowanym terminem lekcji.

Wybierz termin *

Wybierz godzinę na 13.11.2025

Dane kontaktowe

Liczba uczestników

0

Dodatkowe informacje

Możesz tutaj wpisać wszystkie dodatkowe informacje, pytania lub specjalne wymagania dotyczące wizyty.

Karty pracy do tej lekcji

Do tej lekcji dostępne są specjalne karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami przygotowanymi przez nasz zespół. Aby uzyskać dostęp do materiałów, musisz się zalogować.

Rejestracja jest bezpłatna i zajmuje tylko chwilę
Aktualizowano 16.09.2025