← Powrót do listy lekcji

Sztućce specjalistyczne i ich przeznaczenie

Muzeum: Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku

Celem zajęć jest zaprezentowanie szerokiego wachlarza akcesoriów kulinarnych służących do serwowania i spożywania nie tylko prostych dań, takich jak zupy i mięsa, ale również homarów, raków, szparagów, egzotycznych owoców i przekąsek. Podczas spotkania opowiemy o liczącym ponad 3000 obiektów muzealnym zbiorze akcesoriów stołowych, o wieloletnim procesie ich gromadzenia, przyjrzymy się historii sztućców w Europie i na świecie.

  • Grupa wiekowa: Klasy 7-8
  • Cena podstawowa: 170.00 zł
  • Cena za ucznia: 0.00 zł
  • Czas trwania: 60 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 30

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się