← Powrót do listy lekcji

Od ziarnka do chleba

Muzeum: Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku

Podczas tych zajęć uczymy rozpoznawać różne gatunki zboża i opowiadamy do czego wykorzystywana była słoma. Uczniowie mogą próbować swych sił w młóceniu cepami czy mieleniu żarnami, uczestniczą także w pokazie wiązania kiczek i robienia powróseł. Dowiadują się jak działa piec chlebowy, do czego służy dzieża i w jaki sposób powstawał chleb. Lekcja odbywa się w chałupie z Węglówki.

  • Grupa wiekowa: Przedszkola
  • Cena podstawowa: 0.00 zł
  • Cena za ucznia: 12.00 zł
  • Czas trwania: 45 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 25

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się