Dwór szlachecki od kuchni
Po co kucharzowi touqe? Jak smakowały brunele i legumina oraz dlaczego ochmistrzyni dzwoni kluczami?
W czasie zajęć w dworskiej kuchni zwiedzający poznają najwybitniejsze nazwiska osiemnasto i dziewiętnastowiecznej kuchni, najbardziej intrygujące pojęcia kulinarne i nazwy najważniejszych narzędzi wykorzystywanych do przygotowania posiłku. Będą mogli zapoznać się z recepturami na najdziwniejsze potrawy, a na koniec na podstawie zapachu i smaku rozróżnić staropolskie przyprawy i korzenie.
Szczegóły lekcji
Zarezerwuj tę lekcję
Rezerwacja musi być złożona przynajmniej 14 dni przed planowanym terminem lekcji.
Karty pracy do tej lekcji
Do tej lekcji dostępne są specjalne karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami przygotowanymi przez nasz zespół. Aby uzyskać dostęp do materiałów, musisz się zalogować.