← Powrót do listy lekcji

Dwór szlachecki od kuchni

Muzeum: Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej

Po co kucharzowi touqe? Jak smakowały brunele i legumina oraz dlaczego ochmistrzyni dzwoni kluczami?

W czasie zajęć w dworskiej kuchni zwiedzający poznają najwybitniejsze nazwiska osiemnasto i dziewiętnastowiecznej kuchni, najbardziej intrygujące pojęcia kulinarne i nazwy najważniejszych narzędzi wykorzystywanych do przygotowania posiłku. Będą mogli zapoznać się z recepturami na najdziwniejsze potrawy, a na koniec na podstawie zapachu i smaku rozróżnić staropolskie przyprawy i korzenie.

  • Grupa wiekowa: Klasy 4-6
  • Cena podstawowa: 0.00 zł
  • Cena za ucznia: 20.00 zł
  • Czas trwania: 60 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 25

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się