← Powrót do listy lekcji
Dwór szlachecki od kuchni
Muzeum: Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej
Po co kucharzowi touqe? Jak smakowały brunele i legumina oraz dlaczego ochmistrzyni dzwoni kluczami?
W czasie zajęć w dworskiej kuchni zwiedzający poznają najwybitniejsze nazwiska osiemnasto i dziewiętnastowiecznej kuchni, najbardziej intrygujące pojęcia kulinarne i nazwy najważniejszych narzędzi wykorzystywanych do przygotowania posiłku. Będą mogli zapoznać się z recepturami na najdziwniejsze potrawy, a na koniec na podstawie zapachu i smaku rozróżnić staropolskie przyprawy i korzenie.
- Grupa wiekowa: Klasy 4-6
- Cena podstawowa: 0.00 zł
- Cena za ucznia: 20.00 zł
- Czas trwania: 60 minut
- Maksymalna liczba uczniów: 25
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się