← Powrót do listy lekcji
U Any i Francika. z wizytą w Śląskiej kuchni i izbie paradnej
Muzeum: Muzeum im. o. Emila Drobnego w Rybniku
Uczestnicy odwiedzą dawne śląskie izby mieszkalne, poznając życie i obowiązki śląskiej gospodyni (Any), jej chopa (Francika) oraz ich bajtli. Wspólnie poznają podstawowe zwroty gwarowe, przepisy kuchni śląskiej oraz modę sprzed 100 laty. W trakcie zajęć przygotujemy najsłynniejszą zupę regionalną wodzionkę, poznamy smak melt- i bon-kawy oraz sprawdzimy swoich sił w praniu ręcznym na rompli.
- Grupa wiekowa: Klasy 1-3
- Cena podstawowa: 0.00 zł
- Cena za ucznia: 25.00 zł
- Czas trwania: 60 minut
- Maksymalna liczba uczniów: 25
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się