← Powrót do listy lekcji

U Any i Francika. z wizytą w Śląskiej kuchni i izbie paradnej

Muzeum: Muzeum im. o. Emila Drobnego w Rybniku

Uczestnicy odwiedzą dawne śląskie izby mieszkalne, poznając życie i obowiązki śląskiej gospodyni (Any), jej chopa (Francika) oraz ich bajtli. Wspólnie poznają podstawowe zwroty gwarowe, przepisy kuchni śląskiej oraz modę sprzed 100 laty. W trakcie zajęć przygotujemy najsłynniejszą zupę regionalną wodzionkę, poznamy smak melt- i bon-kawy oraz sprawdzimy swoich sił w praniu ręcznym na rompli.

  • Grupa wiekowa: Klasy 1-3
  • Cena podstawowa: 0.00 zł
  • Cena za ucznia: 25.00 zł
  • Czas trwania: 60 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 25

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się