Warsztaty Śliwka Szydłowska w czekoladzie
Każdy uczestnik warsztatów będzie mógł samodzielnie przygotować torebkę śliwki szydłowskiej w czekoladzie.
Opowiemy o odmianach śliwek uprawianych w naszym regionie, oraz które z nich naszym zdaniem są najlepsze do sporządzania czekoladowych słodyczy. Pokażemy różne rodzaje czekolady i omówimy te rodzaje czekolady, które wydobywają ze śliwki ten niepowtarzalny smak. Uczestnicy poznają różnicę pomiędzy śliwką kandyzowaną a suszoną, ich wartości odżywcze i zdrowotne a także jej kulinarne zastosowanie.
Szczegóły lekcji
Zarezerwuj tę lekcję
Rezerwacja musi być złożona przynajmniej 7 dni przed planowanym terminem lekcji.
Karty pracy do tej lekcji
Do tej lekcji dostępne są specjalne karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami przygotowanymi przez nasz zespół. Aby uzyskać dostęp do materiałów, musisz się zalogować.