← Powrót do listy lekcji
Dawne sprzęty i naczynia kuchenne
Muzeum: Muzeum Ziemi Lubuskiej w Zielonej Górze
Prezentacja starych naczyń, bez których trudno wyobrazić sobie dawną kuchnię. Przybliżenie zawodu garncarza.
Próba odpowiedzi na pytania:
- co było pierwsze: łyżka czy widelec?
- dlaczego kiedyś zamykano cukiernicę na kluczyk?
- jak radzili sobie ludzie bez mikserów i mikrofalówek?
Dzieci:
- wiedzą kto i jak tworzy gliniane naczynia na kole garncarskim
- poznają dawne sposoby radzenia sobie bez prądu podczas gotowania i przechowywania żywności
- Grupa wiekowa: Przedszkola
- Cena podstawowa: 0.00 zł
- Cena za ucznia: 10.00 zł
- Czas trwania: 90 minut
- Maksymalna liczba uczniów: 30
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się