← Powrót do listy lekcji

Dawne sprzęty i naczynia kuchenne

Muzeum: Muzeum Ziemi Lubuskiej w Zielonej Górze

Prezentacja starych naczyń, bez których trudno wyobrazić sobie dawną kuchnię. Przybliżenie zawodu garncarza.

Próba odpowiedzi na pytania:

  • co było pierwsze: łyżka czy widelec?
  • dlaczego kiedyś zamykano cukiernicę na kluczyk?
  • jak radzili sobie ludzie bez mikserów i mikrofalówek?

Dzieci:

- wiedzą kto i jak tworzy gliniane naczynia na kole garncarskim

- poznają dawne sposoby radzenia sobie bez prądu podczas gotowania i przechowywania żywności


  • Grupa wiekowa: Przedszkola
  • Cena podstawowa: 0.00 zł
  • Cena za ucznia: 10.00 zł
  • Czas trwania: 90 minut
  • Maksymalna liczba uczniów: 30

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się