← Powrót do listy lekcji

Stół i uczta w epoce stanisławowskiej - przemiany kulturowe

Muzeum: Muzeum-Zamek w Łańcucie

Podczas zajęć omówimy, jak idee Oświecenia i zmiany umysłowe w drugiej połowie XVIII wieku wpłynęły na kulturę stołu w Polsce. Zastanowimy się, czy w tamtych czasach dominował „paryski obyczaj” czy staropolska biesiada. Poznamy różnice między ucztą a bankietem oraz szczegóły ceremoniału z epoki, który odzwierciedlał przemiany obyczajowe i kulinarne tamtych czasów.  

Opłata za opiekuna + 1 zł 

  • Grupa wiekowa: Szkoły ponadpodstawowe
  • Cena podstawowa: 10.00 zł
  • Cena za ucznia: 10.00 zł
  • Czas trwania: 90 minut

Dostępne terminy

Brak dostępnych przedziałów godzinowych.

Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.

Zaloguj się