← Powrót do listy lekcji
Stół i uczta w epoce stanisławowskiej - przemiany kulturowe
Muzeum: Muzeum-Zamek w Łańcucie
Podczas zajęć omówimy, jak idee Oświecenia i zmiany umysłowe w drugiej połowie XVIII wieku wpłynęły na kulturę stołu w Polsce. Zastanowimy się, czy w tamtych czasach dominował „paryski obyczaj” czy staropolska biesiada. Poznamy różnice między ucztą a bankietem oraz szczegóły ceremoniału z epoki, który odzwierciedlał przemiany obyczajowe i kulinarne tamtych czasów.
Opłata za opiekuna + 1 zł
- Grupa wiekowa: Szkoły ponadpodstawowe
- Cena podstawowa: 10.00 zł
- Cena za ucznia: 10.00 zł
- Czas trwania: 90 minut
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się