Smaki przeszłości
Muzeum: Muzeum Archeologiczne Środkowego Nadodrza
Większość z nas nie wyobraża sobie współczesnej kuchni bez pieprzu czy cukru, które nadają charakterystyczny smak przygotowywanym przez nas potrawom. Przyprawy te nie były jednak używane przez naszych przodków w pradziejach i średniowieczu. Czy w takim razie pradziejowa kuchnia była pozbawiona smaku? Co jedli nasi przodkowie w czasach kiedy nie znano ziemniaków, pomidorów czy bananów? W trakcie naszych plenerowych warsztatów nie tylko poznacie historię pradziejowej kuchni, ale również spróbujecie własnoręcznie przygotować potrawy według dawnych receptur. Na zakończenie zajęć zasiądziemy do wspólnej biesiady.
- Grupa wiekowa: Wszystkie
- Cena podstawowa: 0.00 zł
- Cena za ucznia: 30.00 zł
- Czas trwania: 180 minut
- Maksymalna liczba uczniów: 25
Dostępne terminy
Brak dostępnych przedziałów godzinowych.
Aby zarezerwować lekcję, musisz się zalogować.
Zaloguj się