🚧

Strona w trakcie budowy. Znalazłeś błąd lub masz sugestię? Napisz na kontakt@lekcjewmuzeum.pl ! ♥️

Smaki przeszłości

Większość z nas nie wyobraża sobie współczesnej kuchni bez pieprzu czy cukru, które nadają charakterystyczny smak przygotowywanym przez nas potrawom. Przyprawy te nie były jednak używane przez naszych przodków w pradziejach i średniowieczu. Czy w takim razie pradziejowa kuchnia była pozbawiona smaku? Co jedli nasi przodkowie w czasach kiedy nie znano ziemniaków, pomidorów czy bananów? W trakcie naszych plenerowych warsztatów nie tylko poznacie historię pradziejowej kuchni, ale również spróbujecie własnoręcznie przygotować potrawy według dawnych receptur. Na zakończenie zajęć zasiądziemy do wspólnej biesiady.

Szczegóły lekcji

Grupa wiekowa:
Przedszkola, Klasy 1-3, Klasy 4-6, Klasy 4-8, Klasy 7-8, Szkoły ponadpodstawowe, Wszystkie
Czas trwania:
3h
Maksymalna wielkość grupy:
25 osób
Cena:
30 zł / uczeń

Zarezerwuj tę lekcję

Rezerwacja musi być złożona przynajmniej 7 dni przed planowanym terminem lekcji.

Wybierz termin *

Wybierz godzinę na 26.11.2025

Dane kontaktowe

Liczba uczestników

0

Dodatkowe informacje

Możesz tutaj wpisać wszystkie dodatkowe informacje, pytania lub specjalne wymagania dotyczące wizyty.

Karty pracy do tej lekcji

Do tej lekcji dostępne są specjalne karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami przygotowanymi przez nasz zespół. Aby uzyskać dostęp do materiałów, musisz się zalogować.

Rejestracja jest bezpłatna i zajmuje tylko chwilę
Aktualizowano 19.08.2025