Smaki przeszłości
Większość z nas nie wyobraża sobie współczesnej kuchni bez pieprzu czy cukru, które nadają charakterystyczny smak przygotowywanym przez nas potrawom. Przyprawy te nie były jednak używane przez naszych przodków w pradziejach i średniowieczu. Czy w takim razie pradziejowa kuchnia była pozbawiona smaku? Co jedli nasi przodkowie w czasach kiedy nie znano ziemniaków, pomidorów czy bananów? W trakcie naszych plenerowych warsztatów nie tylko poznacie historię pradziejowej kuchni, ale również spróbujecie własnoręcznie przygotować potrawy według dawnych receptur. Na zakończenie zajęć zasiądziemy do wspólnej biesiady.
Szczegóły lekcji
Dostępne terminy
Brak dostępnych terminów
Sprawdź ponownie później lub skontaktuj się bezpośrednio z muzeum.
Karty pracy do tej lekcji
Do tej lekcji dostępne są specjalne karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami przygotowanymi przez nasz zespół. Aby uzyskać dostęp do materiałów, musisz się zalogować.